baran72 | Date: Monday, 2016-02-15, 8:35 PM | Message # 1 |
Generalissimo
Grup: Administrators
Mesajlar: 483
Ödüller: 0
itibar: 10
durum: Offline
|
- 1 buçuk litre ılık süt
- 1 su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı şeker
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çorba kaşığı tuz
- 4 yumurtanın akı ( sarılar üste )
- 2 paket yaş maya
- Aldığı kadar un
- Ben 2 buçuk kg un kullandım .Bu malzemelerden 6 fırın tepsisi çıkıyor .Eğer dondurucunuza atacaksanız aynı malzemeyi
uygulayın yoksa malzemeleri yarısına düşürün
İç malzemesi- Yağılı beyaz peynir
- Maydanoz
Üst için- Yumurta sarısı
- Yarım tatlı kaşığı şeker
Size vereceğim bu bohça tarifini ve şeklini denediğinizde eminim ki diğer bohça tariflerini bir kenara alacaksınız puf puf ve yedikçe yiyesim veren dudak bohça tarifime geçelim .Ben iş yerimde yaptığım için ve her kişi başına birer tane olacağı için hafif büyük pastane usulü yaptım evimde yaptığım zaman biraz daha küçük yapıyordum ama böylesi daha bir güzel görünüyor. Öncelikle maya ve ılık suyla mayayı iyice eritip ardından süt ve diğer malzemeler katıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurulur ve üstüne bez alıp 1 saat oda sıcaklığında mayalamaya bırakılır mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır ve bolca sıvı yağla yağlanan tepside 10 dk dinlendirilir ve sonra bezeyi ters çevirip yağda olan kısmı iç tarafa gelecek şekilde elinizle ortasını çukur açıp kenarlar şişkin duracak şekilde malzemeyi katıp kapatılır ve üstlerine yumurta sarısı sürüp elinizle malzemenin olduğu kısmı iyice basıp fırın kağıdı serili fırın tepsisine dizilir ve 10 dk tepsi mayasına geldiğinde 200 c ısıtılmış fırında pembeleşince kadar pişirip sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
|
|
| |